Autoritatea Aeronautică Civilă interzice zborurile operatorilor aerieni naționali din și spre Rusia

Autoritatea Aeronautică Civilă a Republicii Moldova interzice zborurile operatorilor aerieni naționali din Chișinău spre Rusia.

„În scopul asigurării siguranței și securității aeronautice, având în vedere SSC/AIR-01/05-2022/RUS (Signifiant Safety Concern) emisă de Organizația Aviației Civile Internaționale, precum și decizia de suspendarea de către Agenția Europeană pentru Siguranța Zborurilor a tuturor certificatelor și aprobărilor emise agenților aeronautici ai Federației Ruse, Autoritatea Aeronautică Civilă, informează presa și pasagerii că, la 10 septembrie 2022 a fost emisă Directiva Operațională nr. 06 – 10/09/2022, prin care se interzice efectuarea operațiunilor aeriene în spațiul aerian al Federației Ruse de către operatorii aerieni naționali”, se menționează în comunicatul emis de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Amintim că o companie aeriană privată anunţa că va relua zborurile de la Chişinău la Moscova din 1 octombrie. Operatorul menționa că a luat această decizie ca urmare a numeroaselor solicitări din partea moldovenilor care lucrează în Rusia şi vor să revină acasă.

Citește și: O companie aeriană privată anunţă că va relua zborurile de la Chişinău la Moscova. AAC examinează anunţul făcut de operatorul avia

 

 

 


Preluat de la: Publika.md