Spania lansează o aplicație care îi arată femeii dacă soțul face destule treburi casnice. Scopul este ca sarcinile să fie împărțite egal

Spania a lansat o aplicație pentru ca femeile să poată număra treburile casnice ale soțului lor. Scopul acestui software, care va fi lansat în această vară, este ca toate cuplurile și familiile să realizeze o distribuție mai eficientă” a sarcinilor casnice, a declarat Ángela Rodríguez, secretar de stat pentru egalitate, scrie alephnews.ro. 

Aplicația este foarte asemănătoare cu cele folosite pentru a măsura împărțirea cheltuielilor de călătorie”, a declarat  Rodríguez. Ea a adăugat că designul programului va fi îndrăzneț” și va fi capabil să urmărească progresul unei varietăți de sarcini casnice, reflectând astfel povara mentală” pe care o implică munca casnică și îndatoririle de îngrijire.

Aplicația este concepută cu gândul la cupluri și familii, dar ar putea fi folosită și pentru a împărți sarcinile între copii sau colegi de cameră, a mai spus Rodríguez.

Guvernul de la Madrid a lansat și o licitație pentru desemnarea companiei care va produce aplicația, cu un buget de 211.000 de euro. 


Preluat de la: Publika.md