Situaţia epidemiologică din ţară, GRAVĂ. Chicu: Starea de urgență în domeniul sănătății publice ar putea fi extinsă

Situația epidemiologică în Republica Moldova este un gravă, astfel că starea de urgență în domeniul sănătății publice ar putea fi extinsă şi după 30 iunie. Declaraţiile au fost făcute de premierul Ion Chicu, după întrevederea cu șeful statului și președintele Parlamentului. Potrivit prim-ministrului subiectul va fi discutat, mâine, la şedinţa Comisiei Naționale Extraordinare în Sănătate Publică. 

Totodată, Ion Chicu a spus că săptămâna trecută numărul de îmbolnăviri cu COVID-19 a fost cel mai mare de la începutul pandemiei.

„Am avut recorduri absolute săptămâna trecută pe plan mondial și în Republica Moldova. O dată cu reluarea activităților economice, numărul cazurilor crește. E important ca sistemul medical să facă față acestei provocări. Actualmente avem ocupate în spitale 50-55% din paturi, mai complicată e situația în sistemul medical, care este cu adevărat extenuat”, a precizat şeful Cabinetului de miniştri.

Chicu a îndemnat cetăţenii să respecte măsurile de protecţie anti COVID-19: „Mesajul meu către populaţie este ca cetăţenii să fie disciplinaţi, să respecte regulile. Aveți, vă rog, grijă de sănătatea dumneavoastră. Dacă nu veți fi disciplinați, nu vom trece peste această pandemie”.

PUBLIKA.MD aminteşte că, în perioada 15-21 iunie, Republica Moldova a stabilit recorduri sumbre după numărul de îmbolnăviri şi decese provocate de COVID-19. În acest interval, au fost depistaţi pozitiv 2.460 de oameni, iar 65 au fost răpuşi de boală. 


Preluat de la: Publika.md