Şi-au întors Primăria înapoi. Administraţia comunei Lăpuşna va activa în sediul actual până la sfârşitul acestui an

După ce a fost dată afară din Primărie de actualul proprietar al clădirii şi a protestat timp de două luni, administraţia comunei Lăpuşna va putea, totuşi, activa în sediul actual până la sfârşitul acestui an. Asta după ce un consilier din localitate, care este şi agent economic, a semnat un contract de chirie cu proprietarul imobilului şi a achitat suma pentru jumătate de an. Informaţia a fost confirmată de primarul localităţii, Ion Chiosa.

Totuşi, acesta spune că nu se va lăsa până ce Primăria nu va obţine câştig de cauză în acest dosar.

„S-au liniştit apele, noi lucrăm. Activăm cum am activat mai departe, contractul e încheiat până la 31 decembrie 2021 şi noi activăm, dar paralel aşteptăm de la CNA şi Procuratura Anticorupţie rezultatele şi cum merge ancheta. Noi vrem să ştim prin ce scheme a devenit din proprietate de stat, proprietate privată”, a afirmat primarul comunei Lăpuşna, raionul Hânceşti, Ion Chiosa.

Problema primăriei din Lăpuşna este una veche de peste 30 de ani şi a început după ce edificiul acesteia a ars în totalitate în anul 1987 în urma unui incendiu. Acum administraţia activează într-un sediu, care a aparţinut pe vremuri sovhozului din sat şi ar fi fost privatizată şi vândută de fostul director al acestuia unei persoane fizice, care îşi revendică acum drepturile de proprietate. Recent, funcţionarii au fost puşi să-şi ia toate actele şi lucrurile şi să plece de acolo. În decembrie administraţia primăriei a protestat şi chiar a blocat pentru scurt timp traseul Chişinău-Leuşeni. De cealaltă parte, fostul director al sovhozului susţine că procedura a fost una sută la sută legală.

Dosarul în acest caz se află în examinare la CNA şi Procuratura Anticorupţie.


Preluat de la: Publika.md