Secții de votare peste hotare. CEC propune să fie deschise peste 200 de secții de votare în 36 de ţări

Comisia Electorală Centrală propune Ministerului de Externe să deschidă 202 secţii de votare peste hotare. Astfel, instituţia urmează să iniţieze procedura de înştiinţare a autorităţilor din 36 de state. Potrivit unei scrisori semnate de preşedintele CEC, Dorin Cimil, preluate de deschide.md, cele mai multe secţii de votare ar urma să fie deschise în Italia, 45 la număr şi în Rusia, unde vor fi 38 de secţii de votare.

Peste ocean, în Statele Unite ale Americii vor fi 18 secţii, iar în România – 15. De asemenea 11 secţii de votare vor fi deschise în Germania.

Comisia Electorală Centrală mai propune zece secţii de votare pentru cetăţenii noştri aflaţi în Marea Britanie, nouă în Franţa, şapte în Spania şi cinci în Portugalia. Totodată, se preconizează organizarea unor secţii de votare în Canada, Irlanda, Israel, precum şi în Qatar, Japonia, Ţările Baltice, Cipru şi Azerbaidjan.

Autorităţile vor lua o decizie privind deschiderea secțiilor de votare în străinătate până în data data de 26 septembrie.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie