Regiunea spaniolă Catalonia își închide granițele, în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului

Autoritățile din Catalonia au anunțat noi restricții în încercarea de a stopa răspândirea coronavirusului. De vineri, Catalonia își închide granițele. De asemenea, se închid cinematografele, teatrele, restaurantele și barurile, transmite Reuters, citat de b1.ro.

Regiunea spaniolă Catalonia, una dintre cele mai afectate din Europa, se luptă cu valul doi al epidemiei de coronavirus. Autoritățile din Catalonia au anunțat joi o interdicție de 15 zile pentru intrările și plecările din provincie.

Mai mult, în weekend rezidenților din Catalonia li se interzice să părăsească municipiile în care trăiesc.

Oficialii catalani au afirmat că noile măsuri, printre care se numără și închiderea cinematografelor și teatrelor și extinderea închiderii barurilor și restaurantelor, sunt esențiale pentru a asigura că spitalele pot face față numărului de noi cazuri.

”Sistemul nostru de sănătate nu poate gestiona acest nivel de presiune. Nu poate să mai suporte mult”, a declarat Alba Verges, șeful sănătății catalan.

Totodată, parlamentul de la Madrid dezbate prelungirea stării de urgență până în luna mai a anului viitor.

”Guvernul este conștient că cetățenii sunt obosiți după luni de eforturi și sacrificii, de a nu putea face ce obișnuiau înainte, să îmbrățișeze oameni, familia și prietenii noștri. Dar nu este momentul să relaxăm măsurile, avem în față câteva săptămâni și luni foarte dificile”, a declarat ministrul sănătății Salvador Illa.


Preluat de la: Publika.md