REACȚIA ANP privind COTEŢELE DISCORDIEI din satul Brăneşti, raionul Orhei

Administraţia Naţională a Penitenciarelor s-a autosesizat după un reportaj realizat de PUBLIKA TV despre nişte construcţii neautorizate din satul Brăneşti, raionul Orhei.  Mai exact, este vorba despre câteva coteţe, amplasate pe un teren, care, potrivit autorităţilor locale, aparţine Ministerului de Justiţiei.

Printr-un comunicat de presă, ANP susţine că porţiunea de teren vizată în reportaj nu este în gestiunea Ministerului de Justiţie şi nici instituțiilor subordonate, ci a Penitenciarului nr. 18. Totuşi, ANP a dispus demolarea construcţiilor improvizate, cu asigurarea accesului pentru locatari.

Deocamdată, nu se ştie din ce resurse se vor face aceste lucrări şi când urmează să fie eliberat spaţiul. Săptămâna trecută, postul nostru de televiziune a realizat un reportaj despre faptul că o femeie era deranjată de adăposturile pentru păsări, construite ilegal în curtea blocului în care locuieşte.

Potrivit primarului satului Brăneşti, Boris Ochişor, terenul nu aparţine autorităţilor locale, ci penitenciarului numărul 18, aflat în subordinea Ministerului Justiţiei.

Citește și: (FOTO) Calvar pentru o locuitoare din Brăneşti. Vecinii au amenajat o crescătorie de păsări sub geamurile apartamentului femeii


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie