Pedeapsă macabră pentru nepurtarea măștii în Indonezia. Ce trebuie să facă

Opt persoane care au refuzat să poarte măşti de faţă pe insula indoneziană Java au fost obligate să sape morminte la un cimitir public din satul Ngabetan. Confruntate cu creșterea numărului de cazuri și cu nerespectarea regulilor de protecție, autoritățile indoneziene apelează la metode insolite de constrângere, uneori chiar macabre. 

Şeful districtului Cerme de pe insula Java a explicat cum i-a venit ideea de a-i pedepsi pe oamenii prinși fără mască să sape gropi în cimitir: „Există doar trei gropari disponibili în acest moment, aşa că m-am gândit că aş putea să îi pun pe aceşti oameni să lucreze cu ei. Sperăm că acest lucru va descuraja încălcarea regulilor”, a declarat el pentru Tribun News.

Numărul cazurilor Covid-19 continuă să crească în Indonezia, determinând autorităţile locale să consolideze măsurile de siguranţă, scrie digi24.ro.

Locuitorii din diferite regiuni care ignoră noile protocoale primesc amenzi sau fac muncă în folosul comunității.

Indonezia a înregistrat peste 3500 de cazuri ieri, ducând la numărul total de cazuri de când pandemia a început la 218.382.

Autorităţile au găsit în ultimele luni diferite modalităţi „creative” de a încuraja oamenii să poarte măşti. Printre acestea s-au numărat şi pedepse macabre, precum pedepsirea celor care nu poartă mască prin punerea acestora într-un sicriu deschis.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie