REACȚIA AAC, după ce Air Moldova a anunțat anularea tuturor zborurilor până în 25 aprilie

Autoritatea Aeronautică Civilă inițiază un control inopinat în contextul anunțului companiei aeriane Air Moldova privind anularea tuturor zborurilor până în 25 aprilie 2023 din cauza problemelor financiare majore ale operatorului aerian.

Autoritatea Aeronautică Civilă menționează că a reclamat în repetate rânduri despre deficiențele grave de ordin financiar a operatorului, depistate în cadrul activității de control.

„Încă în luna noiembrie 2022 operatorului aerian (Air Moldova) i-a fost solicitat prezentarea unui Plan de acțiuni corective (PAC) care să contribuie la remedierea situației financiare precare. Însă, în schimbul prezentării unor acțiuni concrete de remediere, operatorul a contestat toate actele de control și a mers în instanță pentru a solicita anularea acestora. Pentru nerespectare solicitării AAC, operatorului aerian i s-a aplicat o sancțiune contravențională, suplimentar fiind emisă o nouă prescripție inspectorială”, se menționează în comunicatul emis de Autoritatea Aeronautică Civilă.

Citește și: Air Moldova ANULEAZĂ TOATE ZBORURILE planificate pentru 21- 25 aprilie


Preluat de la: Publika.md