Publika TV, aproape de oameni şi în 2020. Împreună, într-o zi am colectat jumătate de milion de lei pentru sistemul medical

În acest an, Publika TV a rămas aproape de oameni şi a încercat să rezolve din problemele lor. I-am îndemnat pe telespectatorii noştri să fie mai responsabili şi mai buni, iar ei ne-au ascultat îndemnul. Împreună, într-o zi am colectat jumătate de milion de lei pentru sistemul medical. Am reuşit datorită telespectatorilor noştri cărora le mulţumim că sunt alături de noi.

2020 a scos la iveală cât de slăbit este sistemul medical din Moldova. Doctorii au luptat contracronometru cu noul coronavirus deşi în spitalele din ţară lipseau echipamentele medicale, iar sălile de terapie intensivă nu erau dotate aşa cum trebuie. Publika TV a decis să marcheze un deceniu de activitate printr-o acțiune de colectare de fonduri pentru susținerea cadrelor medicale. Artiști, politicieni, agenţi economici şi oameni simpli au răspuns apelului Publika TV şi au donat bani pentru eroii în alb. Angajaţii de la liceul Teoretic cu Profil de Artă „Mihail Berezovschi” au donat salariul pe o zi.

„Suma este foarte modestă pentru că suntem cadre didactice, dar şi lucrători tehnici, îngrijitoarele de încăperi, toate persoanele care activează în liceu, ne-am organizat şi am venit cu această decizie de a contribui cu cel puţin”, a menţionat Ana Eremei-Berezovschi, directorul Liceul Teoretic cu Profil de Artă „Mihail Berezovschi”.

Unul dintre momentele emoţionante din cadrul Teledonului a fost apelul unui pensionar de 63 de ani din satul Cimişeni, raionul Criuleni. Acesta a donat toată pensia pentru eroii din prima linie.

„Am nepoţi, am fiice, am copii şi am decis pentru sănătatea lor, pentru ca să fim protejaţi, să donăm celor din prima linie. Toată suma o dau, 3800 de lei”, a spus Mihai Ţîmbalari, locuitor al satului Cimişeni, raionul Criuleni.

Peste cinci mii de oameni au donat pentru eroii din prima linie. În cadrul Teledonului organizat de Publika TV s-au adunat mai mult de jumătate de milion de lei. Banii au fost distribuiţi instituţiilor medicale, în funcţie de necesităţi.

În acest an, Publika TV te-a îndemnat să stai acasă şi astfel, să-i protejezi pe cei dragi. De acasă, oamenii au aplaudat medicii.

Weekenduri la rând, moldovenii au arătat ce înseamnă solidaritatea şi recunoştinţa.

În 2020, am înţeles cât de important este să purtăm masca de protecţie. Pentru mulţi, la început a fost incomod şi neobişnuit. Şi de această dată, Publika TV a venit cu un îndemn.

Încet, încet, oamenii au înţeles cât de mult ne costă iresponsabilitatea, iar masca de protecţie a devenit un accesoriu indispensabil:

„Un mesaj foarte fain pentru sensibilizare, pentru a aduce aminte că pandemia nu s-a terminat, că mor oameni. Sunt medici care îşi pierd sănătatea, nu-şi văd apropiaţii”.

Câţiva tineri au desenat cu creta în Piaţa Marii Adunări Naţionale o mască imensă: 

„Am insistat pe acest loc, pentru că este cumva un loc simbolic, un loc care defineşte ţara”.

La sfârşitul anului, i-am îndemnat pe toţi bărbaţii care s-au tratat de COVID-19 să meargă să doneze plasmă.

Şi de această dată, moldovenii au demonstrat că sunt solidari. În timpul campaniei Publika TV, numărul donatorilor a crescut. Doar împreună am dăruit speranţă:

„Am aflat că este criză de plasmă. Şi am decis să donez şi eu”.

„Ca să-i ajuţi pe ceilalţi, trebuie să vii, să donezi, mai ales dacă te-ai tratat de COVID-19”.

Donatorii au fost răsplătiţi de Publika TV şi Oficiul Naţional al Viei şi Vinului cu câte o sticlă de vin.

„Împreună cu Publika am identificat un punct foarte necesar, un punct de a ne mobiliza şi a sensibiliza pe cei care s-au însănătoşit de COVID-19 şi ar putea deveni salvatori pentru alţi pacienţi ce suferă de această maladie. Mulţumesc Oficiului Naţional al Viei şi Vinului pentru această deschidere şi pentru faptul că au decis să fie alături de aceşti eroi”, a declarat Svetlana Cebotari, directorul Centrului Naţional de Transfuzie a Sângelui.

Echipa Publika TV vă mulţumeşte că aţi fost mereu receptivi. Rămânem împreună şi în anul care vine. Împreună suntem o forţă. Împreună reuşim.


Preluat de la: Publika.md