Mii de vârstnici au aşteptat ore în şir în Daytona Beach, la o coadă de circa 3 kilometri, pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus

Mii de persoane în vârstă din oraşul Daytona Beach din Florida au stat luni ore în şir la o coadă de aproximativ 3 kilometri, pentru a se vaccina împotriva noului coronavirus. Stocul de 2000 de vaccinuri s-a epuizat, astfel că mulţi au plecat după ce au aşteptat chiar şi 20 de ore în maşini.

Autorităţile au permis iniţial accesul a 1 000 de persoane pe stadionul Daytona. Alte câteva mii de oameni au aşteptat zadarnic în maşini.

Şi autorităţile din alt comitat din Florida au întâmpinat dificultăţi la furnizarea şi administrarea vaccinului anti-COVID. Deşi potenţialii beneficiari au fost rugaţi să se programeze online pentru a se imuniza, site-ul oficial unde se puteau înscrie oamenii nu a fost accesibil ore în şir.

Între timp, numărul infectărilor cu noul coronavirus e în creştere: luni s-au înregistrat peste 190 de mii de cazuri, iar sistemul sanitar din SUA face faţă cu greu. În Los Angeles, medicii de pe ambulanţe au primit instrucţiuni să raţionalizeze utilizarea oxigenului. În plus, ambulanţele nu mai preiau pacienţi care nu au putut fi resuscitaţi – e vorba de bolnavi care au făcut infarct, oameni împuşcaţi sau victime ale accidentelor rutiere. În spitalele din Los Angeles sunt internaţi în jur de 6 mii de bolnavi de COVID-19.


Preluat de la: Publika.md