PUBLIKA REPORT. Restricții noi pentru o pandemie veche

Comisia Extraordinară de Sănătate Publică a interzis activitatea bâlciurilor şi parcurilor de distracții după ce în ultimele zile s-au înregistrat aglomerații în mai multe zone de agrement. Decizia a fost luată după ce premierul Ion Chicu şi-a arătat nedumerirea de prezența mai multor oameni într-un lan cu levănțică.

În documentul adoptat se menționează că nerespectarea măsurilor constituie pericol pentru sănătatea publică și va servi temei pentru tragere la răspundere a persoanelor vinovate. Între timp, duminică au fost deschise mai multe locuri de agrement cu prezența a zeci de oameni, iar în unele locuri s-au produs chiar şi altercații cu forțele de ordine.

Cât de explicite au fost autoritățile în documentul care interzice funcționarea unor zone de agreement în aer liber şi de ce oamenii nu se tem de riscurile la care se expun în astfel de locuri, aflăm de la Pavel VEREJAN, primarul municipiului Orhei, Ștefan GHEORGHIȚĂ, șef de secție ANSP, Elena PALANCIUC, vice directoarea Spitalului raional Orhei, Vitalie DRAGANCEA, consilierul prim-ministrului, şi Ala TOCARCIUC, expert internațional în sănătate publică.

 


Preluat de la: Publika.md