Protestele violente în Spania după reţinerea rapperului Pablo Hasel, continuă. 50 de persoane au fost rănite, iar câteva zeci au fost reținute

Continuă protestele violente în Spania după reţinerea rapperului Pablo Hasel. Potrivit presei locale, în noaptea de miercuri spre joi peste 50 de persoane au fost rănite, iar câteva zeci au fost reținute în diferite orașe ale țării. La Madrid, Barcelona, Girona și alte orașe importante, manifestanţii au jefuit magazine, au dat foc mașinilor și au ridicat baricade.

Poliția a folosit gaze lacrimogene și gloanțe de cauciuc pentru a reprima violențele. Potrivit informațiilor oficiale, peste 50 de persoane au fost rănite, printre care şi 25 de oameni ai legii. Amintim că luni poliția spaniolă l-a reţinut pe rapperul Pablo Hasel pentru că ar promova terorismul şi ar inulta monarhia care a fost condamnat pentru glorificarea terorismului și insultarea monarhiei în cântecele sale și în postările de pe Twitter.

Acesta s-a baricadat în sediul Universității din Lleida și a anunțat că poliția va trebui să-l ia cu forța. După câteva ore de confruntare, muzicianul a fost arestat.

În aceeași seară, la Barcelona și alte orașe spaniole au început manifestațiile în masă în sprijinul rapperului, fiind însoțite de violențe.


Preluat de la: Publika.md