Procurorul general al Bulgariei a fost victima unei tentative de asasinat. Explozia, investigată drept act terorist (FOTO)

Atentat eșuat în Bulgaria. Procurorul şef Ivan Gheşev a scăpat nevătămat după ce un dispozitiv a explodat în timp ce acesta trecea cu maşina oficială.

 Parchetul Bulgariei a afirmat că investighează explozia drept act terorist, deşi Ministerul de Interne bulgar a vorbit doar de un „incident, potrivit Agerpress.

 Potrivit secretarului general în Ministerul de Interne, Petăr Todorov, bomba avea cel puțin 3 kg de explozibil dar și foarte multe bucăți de șrapnel în jur, ceea ce le-a dat de gândit autorităților bulgare că nu a fost o încercare de a-l speria pe procurorul-șef al Bulgariei, ci de a-l asasina. 

 Petăr Todorov, a mai menţionat că nimeni nu a fost rănit în „incidentul produs luni la ora 11:45 (ora locală, 08:45 GMT) pe şoseaua dintre Samokov şi Kovacevtsi, în direcţia Sofia”.  El a adăugat însă că „ameninţările la adresa vieţii şi sănătăţii oricărei persoane sunt absolut inacceptabile” şi guvernul va lua măsuri ferme. 

 Explozia a creat un crater de 3 metri diametru și aproape jumătate de metru adâncime. Din fericire, nimeni nu a fost rănit. 

 „Bomba era clar menită să ucidă. Nu a fost destinată să intimideze, nu au fost artificii”, a declarat la rândul său presei Borislav Sarafov, procuror adjunct şi director al Serviciului Naţional de Investigaţii, menționând că familia lui Gheşev era cu el în vehicul.


Preluat de la: Publika.md