Pretindeau bani frumoşi pentru migraţie ilegală din Ucraina în Republica Moldova

Patru persoane, cu vârste cuprinse între 36 şi 49 de ani, ar fi format o grupare specializată în migraţie ilegală din Ucraina în Republica Moldova. Implicat ar fi şi un angajat al Biroului Migraţie şi Azil, cu funcţie de conducere. 

Potrivit datelor din dosarul penal, clienţii plăteau câte 2.000 euro pentru intrarea ilegală în țară și câte 350 euro pentru pachetulde documente.

Poliţia de Frontieră şi PCCOCS menţionează că cetăţenii din Ucraina erau aduşi în ţara noastră de un ucrainean. Acesta traversa cu solicitanții în afara punctelor de trecere a frontierei, prin Valea Perjei. Ajunşi în Moldova, ucrainenii erau preluaţi de un moldovean din Ceadîr Lunga, care era responsabil de domicilierea acestora. După aceea, erau duşi la Cahul pentru a fi consiliaţi de un alt cetăţean al Ucrainei, responsabil pentru perfectarea documentelor necesare ieșirii legale din Moldova spre România. 

În ultimă fază, ucrainenii aduşi ilegal în Moldova părăseau ţara în baza actelor obţinute prin punctul de trecere a frontierei Cahul de către angajatul cu funcție de răspundere al Biroului Migrație și Azil de la Sud.

Procurorii PCCOCS au desfăşurat şi câteva percheziţii la cei vizaţi şi au găsit sume de bani oferite de cetăţeni ai Ucranei. Cercetările în acest caz continuă. 

 

 


Preluat de la: Publika.md