Doi moldoveni, condamnați la ani grei de pușcărie pentru implicarea într-un atac tâlhăresc în Italia

Doi bărbați, în vârstă de 36 și respectiv 38 de ani, din Criuleni și Strășeni, au fost condamnați la 12 și 13 ani de pușcărie în penitenciar de tip închis. Aceştia sunt acuzaţi de implicarea într-un atac tâlhăresc în Italia. Decizia a fost luată de către magistrații Judecătoriei Chișinău cu sediul la Buiucani. Sentința nu este definitivă și poate fi contestată la Curtea de Apel Chișinău.

Potrivit PCCOCS, infracțiunea a fost comisă în septembrie 2015, atunci când cei doi moldoveni, membri ai unui grup infracțional, au participat la comiterea atacului tâlhăresc din Muzeul Castelului Vechi din orașul Verona.

Potrivit anchetei, inculpații cu cagule pe cap și arme au sustras 17 tablouri în valoare de 17 milioane de euro. În urma investigațiilor s-a stabilit că unul dintre cei doi inculpați a inspectat muzeul. Ulterior, cei doi moldoveni s-au angajat să transporte tablourile furate din muzeu spre Ucraina și Moldova, după care să le pună în vânzare.

Tablourile urmau să fie vândute cu trei milioane de euro, iar negocieri în acest sens erau purtate în Chișinău și Tiraspol. Inculpaţii au fost reţinuţi în martie 2016.

PCCOCS anunță că, ulterior, autoritățile din Italia au recuperat tablourile sustrase din muzeu.


Preluat de la: Publika.md