Reacţia Primăriei şi ASP după dezvăluirea schemei de corupţie privind terenurile municipalităţii

Agenţia Servicii Publice este în comunicare activă cu organele de drept. Astfel a reacţionat ASP la scurt timp după ce au fost efectuate percheziţii la sediul instituţii, în legătură cu schema de deposedare frauduloasă a unor terenuri care aparţineau Primăriei Chişinău.

Într-o postare pe Facebook, Agenţia Servicii Publice mai menţionează că oferă tot suportul necesar în vederea stabilirii persoanelor vinovate şi a elucidării depline a cazurilor documentate. ASP susţine că îşi doreşte ca acest dosar, de rând cu celelalte pornite de către organele de drept ce vizează cazuri de corupţie cu implicarea angajaţilor instituţiei, să ajungă în instanţele de judecată. 

În acelaşi timp, şeful Direcţiei Relaţii Publice din cadrul Primăriei, Vasile Chirilescu, ne-a comunicat că, în ultimii ani, municipalitatea a făcut mai multe demersuri la CNA privind suspiciuni de corupţie. Responsabilul ne-a precizat că nu au fost percheziţii la Primărie în dimineaţa zilei de miercuri şi că nu ar fi vizaţi angajaţi ai municipalităţii.

„Ne bucură acest fapt că organele de combatere a corupţiei au depistat din timp cazul respectiv şi Primăria nu va fi delapidată de aceste terenuri. În ultimii ani, municipalitatea a făcut mai multe demersuri către CNA, unde suspecta diferite situaţii că ar putea fi prejudiciată Primăria prin asemenea scheme”, a declarat Vasile Chirilescu pentru Publika

Şapte persoane sunt cercetate pentru că ar fi implicaţi într-o schemă prin care Primăria Chişinău a fost deposedată de cinci terenuri. Unul dintre ei a fost reţinut pentru 72 de ore pentru abuz de putere sau de serviciu, iar ceilalţi şase sunt cercetaţi în stare de libertate. Am încercat să aflăm dacă cel reţinut este angajat al ASP, însă reprezentanţii instituţiei nu au fost de găsit la telefon.

Conform schemei deconspirate de CNA, un angajat al Agenţiei Servicii Publice identifica persoane care deţin terenuri care se mărginesc cu loturi de pământ care aparţin municipalităţii, după care se instalau la hotar blocuri de beton şi se făceau anumite construcţii pretins provizoriu. Ulterior, această construcţie era legalizată, iarăşi, cu ajutorul ASP şi se înregistra în Registrul Bunurilor imobile. 

CNA nu a putut să ne spună unde sunt terenurile preluate în mod abuziv, care e prejudiciul adus şi nici de când funcţiona schema. 


Preluat de la: Publika.md