Premierul Chicu anunță reluarea activității economice, chiar dacă PANDEMIA IA AMPLOARE. Vina este aruncată pe… OPOZIȚIE

 

Prim-ministrul Ion Chicu susține că până la 30 iunie, în pofida faptului că se înregistrează foarte multe cazuri noi de COVID – 19, vor fi reluate toate activitățile economice. Oficialul este convins că R. Moldova ar fi înregistrat acum mai puține cazuri de infectare, dacă opoziția nu ar fi blocat creditul rusesc de 200 de milioane de euro.

„După 15 mai am fost nevoiți să relaxăm mai multe activități economice. Poate, dacă niște iresponsabili politici nu blocau fără nici un temei plauzibil, din motive exclusiv geopolitice, circa 4,2 miliarde de lei din creditul rusesc, identificam posibilități de a menține carantina încă pe o perioadă (acei bani ne permiteau să mai finanțăm unele măsuri suplimentare de suport pentru populație și business)”, a menționat Chicu.

Potrivit acestuia, fără reluarea treptată a activităților economice, R. Moldova ar fi intrat în colaps financiar și bugetar.

„Iar lăsarea oamenilor fără salarii și pensii ar avea efecte cumulative, inclusiv asupra sănătății cetățenilor, cu mult mai grave. Noi nu mai putem închide activitățile economice, nu mai putem lăsa oamenii fără sursă de existență. Respectiv, până la 30 iunie vor fi reluate toate activitățile economice”, a punctat sursa citată.

 ziarulnational.md 


Preluat de la: Timpul.md