Platforma DA a solicitat audierea directorului SIS. Care este motivul

Platforma DA a solicitat în cadrul ședinței de astăzi a Parlamentului audierea directorului SIS, pentru a prezenta o informație despre ce face instituția vis a vis de răpirea cetățenilor de miliția și securitatea regimului de la Tiraspol. Amendamentul, însă, nu a întrunit numărul necesar de voturi.

”Zeci de cetățeni ai Republicii Moldova sunt răpiți în fiecare an de miliția și securitatea regimului de la Tiraspol, încarcerați, umiliți, ținuți în condiții inumane și judecați pentru crime pe care nu le-au săvârșit. În sistemul național de securitate, acest domeniu trebuie să constituie prioritatea serviciului informații și securitate, care trebuie să întreprindă măsuri orientate spre descoperirea, prevenirea și contracararea acțiunilor care periclitează securitatea de stat publică și a persoanei.

În acest context, fracțiunea Platforma Demnitate și Adevăr solicită prezența în plenul Parlamentului a domnului Alexandru Isaulenco, directorul serviciului informații și securitate, pentru a ne prezenta o informație exhaustivă despre ce face această instituție vis a vis de acest subiect, dar și altele de interes național.”, a comunicat deputatul Platforma DA, Chiril Moțpan.

”Noi am audiat SIS-ul. Dar eu consider că a trecut destul timp și este cazul ca noi să înțelegem ce au făcut instituțiile noastre pentru ai recupera pe ceilalți doi cetățeni.”, a afirmat Alexandru Jizdan.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie