Maia Sandu, în fața protestatarilor: Vom merge până la capăt ca să construim o țară în care vrem să trăim

Maia Sandu a venit în fața protestatarilor de la Parlamentului, care au ieșit în stradă la îndemnul președintelui ales. Sandu a ținut un discurs și i-a îndemnat pe cetățeni să fi uniți pentru a construi o țară în care să se facă dreptate

„Vă mulțumesc că sunteți aici. Suntem aici pentru a ne apăra dreptul să avem o țară fără corupție, o țară în care să ni se facă dreptate. Vă rog mult, să respectăm regulile și să purtăm masca. Ce face această majoritate PSRM-ȘOR, când țara este în criză? Oamenii mor în spitale pentru că nu au medicamente, oamenii nu au ce mânca, trec prin timpuri grele și ei ce fac? Se ocupă de reducerea atribuțiilor președintelui ales. Ați votat ca să pedepsim hoții, ca să creăm oportunități pentru oamenii care muncesc. Hoții s-au speriat și se zvârcolesc în continuare și încearc să arunce la gunoi votul dvs. Suntem puternici și nu ne oprim aici, vom merge mai departe. Noi suntem poporul. Noi suntem curajoși și puternici și vom merge până la capăt ca să construim o țară în care vrem să trăim. Să rămânem uniți, să nu ne lăsăm dezbinați, pentru că ei s-au obișnuit să ne dezbine”, a declarat președintele ales.

Citește și: LIVE Protest la Parlament. Oamenii scandează „anticipate” și „plecați de la putere” (FOTO)

Amintim că oameni au ieșit în stradă la îndemnul președintelui ales, Maia Sandu, care a făcut aseară apel la alegeri parlamentare anticipate.

Citește și: Președintele ales, Maia Sandu, cheamă oamenii la protest în PMAN

Îndemnul lui Sandu la proteste de stradă vine în condițiile în care în ultimele săptămâni, Moldova a înregistrat 3 recorduri negative de îmbolnăviri de COVID-19. Experții susțin că dacă ritmul de infectare se menține, în curând vom depăși 2 mii de cazuri pe zi. Mai mult, în țară e in vigoare starea de urgență in sănătate, iar întrunirile în grupuri mai mari de 50 de oameni sunt interzise.

 


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie