Încă un membru al unei grupări criminale, reținut pentru cultivarea, prelucrarea și comercializarea marijuanei (VIDEO)

Încă un membru al unei grupări criminale specializate în cultivarea și prelucrarea plantelor de canabis, dar și comercializarea marijuanei, a fost reținut. La domiciliul individului de 27 ani, din satul Brăila, comuna Băcioi, au fost depistate și ridicate un pistol de luptă fără acte și permis de deținere, precum și bani în sumă de 500 de euro și 1000 de lei, obținuți în urma comercializării drogurilor. 

Polițiștii au depistat și un ascunziș improvizat în satul Mileștii Mici, unde era îngropat un butoi din masă plastică, în interiorul căruia se aflau șase sacoșe cu muguri de marijuană hidroponică cu masa totală de aproximativ 9 kilograme. Suspecții intenționau să vândă drogurile cu suma de 1.300.000 lei.

Amintim că în luna septembrie, trei membri care făceau parte dintr-un grup criminal, au fost plasați în Penitenciarul nrumărul 13 din Capitală, după ce la domiciliile acestora au fost depistate peste 7 kilograme de marijuană, în valoare  de peste 1 milion de lei.

Astfel, unul din membri în vârstă de 42 de ani, din raionul Ialoveni, în timp ce se afla în penitenciar, era ajutat de alți complici aflați în libertate, iar prin intermediul unui telefon mobil își continua activitatea infracțională. Complicii acestuia cultivau și prelucrau plantele de canabis, crescute din semințe. Ulterior, culegeau mugurii copți pe care îi depozitau în diferite ascunzișuri improvizate și așteptau indicații de la liderul grupării care era responsabil personal de căutarea cumpărătorilor. La fel, acesta încasa banii pentru droguri prin alte persoane, apoi solicita plasarea acestora în anumite locații pentru a fi ridicate de cumpărător.

Prin această modalitate de comercializare a drogurilor, suspectul evita contactul fizic între cumpărători și membrii grupării.

Banii obținuți din vânzarea drogurilor urmau să fie utilizați pentru achitarea serviciilor prestate de avocat pentru eliberarea liderului grupării, pentru procurarea produselor alimentare și transmiterea acestora în penitenciar.

Dacă vor fi găsiți vinovați, suspecții riscă o pedeapsă cu închisoare de la 7 la 15 ani.


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie