Peste 70 de persoane, arestate la Melbourne, pentru că s-au opus restricţiilor de pandemie

Poliţia australiană a arestat, duminică, la Melbourne, mai mult de 70 de persoane care au încălcat ordinele autorităţilor de a rămâne în casă şi care au ieşit în stradă pentru a protesta faţă de izolarea la domiciliu, scrie AFP.

Aproape 250 de persoane au luat parte la o manifestaţie ilegală, răspunzând unui apel lansat pe reţelele de socializare de grupări adepte ale teoriilor conspiraţiei.   

Ei au ignorat avertismentele oficiale şi reglementarea departamentului de sănătate publică pentru adunările din centrul oraşului.   

Protestatarii au fost întâmpinaţi de un important dispozitiv de poliţişti. Ciocniri între forţele de ordine şi manifestanţi au avut loc pe aleile din Piaţa Queen Victoria. 

Weekendul trecut, adunări au avut loc în mai multe locuri din Australia în cadrul mişcării numite „Ziua Libertăţii” cu scopul de a protesta faţă de ceea ce estimează unii a fi un răspuns excesiv al guvernului în faţa pandemiei. 

Starea de urgenţă, restricţiile privind vizitele, precum şi deplasările pe mai mult de 5 kilometri vor rămâne în vigoare cel puţin până la 26 octombrie.        

Australia, care numără 25 de milioane de locuitori, a înregistrat 26.600 de cazuri şi 810 decese, cea mai mare parte la Melbourne şi la periferia sa. 

Citeste mai mult: adev.ro/qglhy1

 


Preluat de la: Publika.md