Peste 5000 de copii cu dizabilități severe din Moldova vor beneficia de truse de igienă

Peste 5000 de copii cu dizabilități din țara noastră vor primi truse cu produse de igienă, care vor fi oferite de Asociația Obștească „Solidarités International”. Un Memorandum în acest sens a fost semnat astăzi de ministrul Muncii și Protecției Sociale, Alexei Buzu și coordonatorul Asociației, Serge Gruel.

Potrivit Ministerului Muncii, memorandumul va fi implementat timp de un an, iar prima acțiune din cadrul acestuia este orientată spre suportul copiilor cu dizabilități severe. În context, peste 5000 de truse cu produse de igienă personală (săpun, șampon, periuțe și pastă de dinți, șervețele, cremă de corp ș.a.), detergenți, dezinfectanți și alte produse de uz casnic, în valoare totală de 178 000 de euro, vor fi acordate familiilor care au în componență copii cu dizabilități severe.

Trusele de igienă vor fi repartizate prin intermediul structurilor teritoriale de asistență socială, iar beneficiari vor fi copiii cu dizabilități severe, cu vârsta până la 18 ani, din toate raioanele țării.

Ajutorul umanitar va fi acordat cu scopul de a ajuta familiile vulnerabile din Republica Moldova să facă față prețurilor mari, cauzate de inflația înaltă și de creșterea tarifelor la energie.

 


Preluat de la: Publika.md