Percheziții la casa baiatului criminal din Belgrad. Motivul pentru care elevul și-a ucis colegii

Poliția sârbă a găsit o schiță cu numele a 16 copii pe care elevul ucigaș din Belgrad intenționa să-i omoară. Printre ei se numără și copii ai Școlii Elementare „Vladislav Ribnikar” pe care nici măcar nu-i cunoștea.

 În locuința lui, polițiștii au găsit o schiță pentru atacul criminal și lista cu cei 16 copii. Se presupune că unii copii erau mai buni decât el la școală, iar el nu voia ca ei să se facă remarcați prin aceste abilități pe care le aveau, scrie cotidianul telegraf.rs. Așa s-a ajuns la masacrul care a îngrozit Serbia și nu numai, scrie cotidianul telegraf.rs, citat de Digi24. 

 Atacul a durat doar 120 de secunde, timp în care băiatul a împușcat 14 copii, un gardian și un profesor. A ucis opt dintre copii. Băiatul a plănuit masacrul timp de o lună. Știa să tragă de la vârsta de 12 ani, după ce se antrenase într-un poligon. 

Porcurorii au dispus o expertiză asupra telefonului mobil și a computerului atacatorului.

 Potrivit sursei citate, el citise Codul penal al Serbiei și știa că dacă va comite masacrul până să împlinească 14 ani nu va răspunde penal.

 Încă nu se cunoaște cum a fost posibil ca părinții să nu observe ce plănuia băiatul și ce a făcut timp de o lună.

 Între timp, părinții Școlii Primare „Vladislav Ribnikar” din Vračar au fost informați că copiii se pot întoarce la cursuri . Cu toate acestea, mulți părinți s-au opus acestei decizii.

 Băiatul de 13 ani care a deschis focul, miercurea trecută, într-o şcoală din Belgrad şi a ucis opt elevi şi un agent de securitate, i-a îngrozit pe asistenții sociali care au asistat la interogatoriul său, după ce ar fi spus că i-a plăcut să audă țipetele copiilor atacați și că îi pare rău că nu i-a omorât pe toți de pe listă, a scris presa din Serbia. 

 În timpul atacului, pe care îl planificase minuţios timp de o lună, băiatul a tras 57 de focuri de armă, potrivit presei locale. Întreaga ţară, trecută prin ani grei de război, este sub şoc, iar preşedintele a anunţat înăsprirea condiţiilor în care poate fi deţinută o armă de foc.  

 După masacru, băiatul a declarat s-a simţit complet respins şi a început să planifice cum să ucidă toţi copiii din şcoala sa. Kosta avea asupra sa două foi scrise de mână. Unul era o listă cu 16 nume şi prenume de copii din clasa a VII-a B a Şcolii elementare „Vladislav Ribnikar”. Pe hârtie era scris sus „OB. P.”, probabil o abreviere pentru „obiective principale”.

 Un nume a fost tăiat, astfel că pe listă au rămas numele a opt băieţi şi şapte fete. Cel de-al doilea document era un plan colorat al şcolii cu dispunerea sălilor de clasă şi inscripţia „PRIMARY TARGETS”, în limba engleză. Se crede că acesta a fost planul de bază al lui Costa pentru atacul criminal asupra colegilor.

Ministrul Educației din Serbia a demisionat în urma acestui atac.


Preluat de la: Publika.md