Conducerea țării a depus flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial

Șefa statului Maia Sandu, președintele Parlamentului, Igor Grosu și prim-ministrul Dorin Recean, depun flori la Complexul Memorial „Eternitate”, pentru comemorarea celor căzuți în cel de-al Doilea Război Mondial. 

Oficialii au precizat că ziua de astăzi este un prilej de comemorare, dar nu de sărbătoare.

„Suntem aici să comemorăm zecile de milioane de oameni care au fost uciși în cel de-al Doilea Război Mondial. Suntem aici sa onoram memoria eroilor care au făcut sacrificiul suprem, care si-au dat viața pentru a salva alte vieți omenești. Sărbătorim Ziua Păcii. Am comemorat si am onorat toți oamenii care au murit pentru pace. Oamenii pe care îi comemoram astăzi si-au dat viața pentru ca copii lor sa trăiască în pace”, a declarat Maia Sandu, Președinta Republicii Moldova.

„Astăzi comemoram, nu sărbătorim. Comemorăm viețile celor care au plecat, pentru ca și-au apărat valorile, exact așa cum se întâmplă și astăzi, foarte mulți ucraineni mor, își apără valorile”, a spus Dorin Recean, Prim-ministrul Republicii Moldova.

 În data de opt mai 1945, la ora 22:43, ora Europei Centrale, lângă Berlin a fost semnat actul de capitulare necondiţionată a Germaniei. Din acel moment, la Moscova era deja 9 mai. De atunci, întreaga Europă sărbătoreşte victoria asupra nazismului în data de opt mai, iar majoritatea ţărilor din spaţiul post-sovietic, a doua zi. Începând cu 1985 în data de 9 mai este marcată şi Ziua Europei.


Preluat de la: Publika.md