Donald Trump, vinovat de abuz sexual și defăimare în procesul intentat de jurnalista E. Jean Carroll. Cum a reacționat fostul președinte

Fostul președinte american Donald Trump a fost găsit vinovat de abuz sexual și defăimare în procesul intentat de fosta jurnalistă a revistei Elle, E. Jean Carroll, relatează BBC, citat de Digi24.
 Carroll l-a acuzat pe Trump că a violat-o într-un vestiar al unui magazin din Manhattan, în 1996. Ea a spus în sala de judecată că a intentat procesul împotriva lui Donald Trump „pentru a-și recupera viața”.

 Un juriu federal din Manhattan a decis că Trump e vinovat de agresiune în procesul civil intentat de Carroll. De asemenea, ea l-a dat în judecată pe Trump pentru defăimare, din cauza unei declarații date de acesta în 2022, în care a negat acuzațiile lui Carroll.

 Trump a scris, în octombrie 2022, pe platforma sa Truth Social că acuzațiile sunt în realitate o „făcătură” pentru ca presupusa victimă să-și promoveze memoriile. El mai spunea că fosta jurnalistă „nu e tipul lui de femeie”.

 Pentru acuzația de agresiune, Trump trebuie să-i plătească lui Carroll despăgubiri de 2 milioane de dolari, iar pentru defăimare, încă 3 milioane de dolari.

Trump a reacționat la verdictul juriului printr-un mesaj postat cu majuscule pe platforma sa TruthSocial.

„NU AM ABSOLUT NU NICIO IDEE CINE ESTE ACEASTă FEMEIE. ACEST VERDICT ESTE O RUȘINE – O CONTINUARE A CELEI MAI MARI VÂNĂTORI DE VRĂJITOARE DIN TOATE TIMPURILE!”, a spus fostul președinte.

Un purtător de cuvânt al fostului președinte a spus, de asemenea, că este vorba despre o „vânătoare de vrăjitoare” împotriva lui Trump, organizată de către Partidul Democrat.

„Tot acest caz fals este un efort politic care îl vizează pe președintele Trump, deoarece acum este favorit pentru a fi ales din nou președinte al Statelor Unite”, a spus acesta.

Echipa lui Trump a spus că va face apel la verdict. 


Preluat de la: Publika.md