Patru din 1.000 de moldoveni, diagnosticaţi cu COVID-19. Regiunea unde este cea mai gravă situaţie şi unde se atestă cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus

Patru din 1.000 de moldoveni au fost diagnosticaţi cu COVID-19. Cel puţin asta arată datele Ministerului Sănătăţii şi ale Biroului Naţional de Statistică. Cea mai gravă situaţie se atestă în municipiul Chişinău, unde dintr-o 1.000 de locuitori, opt s-au infectat cu noul coronavirus. 

Potrivit statisticilor, Capitala este urmată de municipiul Bălţi şi Autonomia Găgăuză, unde şapte persoane dintr-o mie bolnave de COVID-19. În top se află şi raionul Soroca, cu o rată de 6,4 îmbolnăviri la o mie de persoane.

Situaţia este gravă şi în raionul Taraclia unde, la fel, aproape şase locuitori dintr-o mie sunt bolnavi de COVID-19. În rândul celor mai afectate regiuni se regăsesc şi raionale: Ştefan Vodă, Glodeni şi Cahul, cu puţin peste cinci persoane infectate dintr-o mie. 

Cea mai mică rată de infectare cu noul coronavirus este în raioanele Ungheni, Nisporeni, Briceni, Leova şi Şoldăneşti. Potrivit datelor, acolo s-a înregistrat mai puţin de un bolnav la 1.000 de locuitori. 


Preluat de la: Publika.md