China, din nou în alertă din cauza pandemiei de coronavirus: 11 cartiere din Beijing, şcoli şi grădiniţe au fost închise

China este din nou în alertă din cauza pandemiei de coronavirus. 11 cartiere din Beijing, şcoli şi grădiniţe au fost închise după ce într-o piaţă angro din capitală au fost înregistrate mai multe cazuri de îmbolnăvire cu COVID-19. 

Localnicii vor sta în carantină, iar în jur de zece mii de comercianţi vor fi testaţi la noul coronavirus. Piaţa de unde provin cazurile de îmbolnăvire se întinde pe 112 hectare. Administratorii acesteia susţin că virusul SARS-CoV-2 a fost descoperit şi pe mai multe tocătoare folosite pentru peşte care era adus dintr-o altă piaţă. Ca urmare, două supermarketuri din Beijing au retras de la vânzare carnea de peşte.

În ultimele două zile, în China au fost înregistrate puţin peste o sută de noi cazuri de îmbolnăvire de COVID-19. Este cel mai mare bilanţ înregistrat în această ţară în ultimele două luni.

CITEŞTE ŞI: Supermarketurile din Beijing nu mai vând somon, după ce noul coronavirus a fost depistat pe un tocător într-o piaţă de pește


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie