PAS spune pas. Fracțiunea foștilor colegi ai Maiei Sandu nu o vor vota pe Natalia Gavrilița

Fracţiunea PAS spune că nu o vor vota pe Natalia Gavrilița pentru funcția de prim-ministru. 

„Fracţiunea PAS nu va vota nici un guvern înaintat în acest legislativ, fiindcă numai aşa se vor putea declanşa alegerile anticipate pe care le aşteaptă oamenii.Problema acestei ţări nu este un guvern, oricât de profesionist ar fi, problema acestei ţări este cel mai corupt Parlament din istoria ţării, care nu va lăsa ca acest guvern să funcţioneze”, se menţionează într-o postare pe pagina de facebook a PAS.

PUBLIKA.MD aminteşte că Natalia Gavriliţa, fostul ministru al Finanţelor în Guvernul condus de Maia Sandu, a fost desemnată candidat la funcţia de premier. Decizia a fost anunţată de preşedintele Maia Sandu, în cadrul unui briefing de presă. Totodată, şeful statului a precizat că pledează în continuare pentru alegeri parlamentare anticipate.

Citeşte şi: Natalia Gavriliţă, candidatul propus la funcţia de premier de către Maia Sandu

Potrivit legislaţiei, candidatul la funcţia de prim-ministru are la dispoziţie două săptămâni ca să-şi formeze echipa şi să pregătească un program de guvernare cu care să vină în parlament. Guvernul e învestit cu voturile a cel puţin 51 de deputaţi.

Curtea Constituţională a declarat recent drept inadmisibilă sesizarea deputaților Partidului Acțiune și Solidaritate privind autodizolvarea Parlamentului. Potrivit Curţii, Legislativul poate fi dizolvat doar în condițiile prevăzute de articolul 85 din Constituție, și anume: imposibilitatea de a forma Guvernul din două încercări sau dacă nu adoptă niciun act normativ timp de trei luni.


Preluat de la: Publika.md