Guvernul a prelungit până la 30 iunie scutirea de taxe vamale pentru întreprinderile transnistrene la frontiera cu Ucraina

Cabinetul de miniștri în exercițiu a extins perioada în care agenţii economici din raioanele de Est ale ţării sunt scutiţi de taxe vamale la traversarea frontierei moldo-ucrainene.

Potrivit deciziei, agenții economici, înregistrați sau neînregistrați la Instituţia publică „Agenţia Servicii Publice”, vor putea efectua proceduri de vămuire a mărfurilor, fără perceperea drepturilor de import sau export și fără aplicarea măsurilor de politică economică, dar cu respectarea condiției de a lăsa mărfurile pe teritoriul necontrolat de către organele constituționale.

Premierul interimar Aureliu Ciocoi a menţionat că scutirea este acordată întreprinderilor transnistrene din anul 2017 şi a propus ca această prelungire să fie ultima. 

„Rog Ministerul Finanțelor, în comun cu Ministerul Economiei și Infrastructurii să inițieze acțiunile necesare în vederea elaborării unui proiect de modificare a Hotărârii Guvernului nr. 960/2017 până la data de 15 mai 2021. MAEIE și MAI vor continua dialogul cu partea ucraineană în vederea avansării procesului privind implementarea fazei finale a controlului în comun pe segmental central al frontierei de stat moldo-ucrainene începând cu data de 1 iulie 2021”, a declarat Ciocoi.

 


Preluat de la: Publika.md