Natalia Gordienco va reprezenta ţara noastră la Eurovision şi în acest an

Natalia Gordienco va reprezenta ţara noastră la Eurovision şi în acest an. O decizie în acest sens a fost adoptată de către Comitetul de organizare a Concursului European de Cântec. 

„Având în vedere faptul că artistul selectat la ediţia din 2020 nu a avut posibilitatea să participe din cauza forţei majore, Comitetul de organizare a decis ca Nataliei Gordienco să i se ofere şansa de a reprezenta Republica Moldova la ediţia din 2021”, se arată în comunicatul Companiei „Teleradio-Moldova”.

Conform rigorilor anunţate de Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune (UERT-EBU), interpreta va prezenta o nouă piesă şi conceptul scenic în termen de până la 8 martie 2021.

Din cauza situaţiei pandemice generate de coronavirus, UERT şi organizatorul local din Regatul Ţărilor de Jos, căruia i s-a oferit dreptul de organiza ediţia 2021 în virtutea circumstanţelor din 2020, au instituit un şir de măsuri pentru ca „Eurovision Son Contest-2021” să fie organizat cu certitudine.

Uniunea Europeană pentru Radio Televiziune şi organizatorul local din Ţările de Jos urmează să decidă până la începutul lunii februarie scenariul de organizare a concursului „Eurovision Son Contest – 2021”.

Cea de-a 65-a ediţie a Concursului European de Cântec se va desfăşura anul acesta în Rotterdam, Regatul Ţărilor de Jos, după ce reprezentantul acestei ţări Duncan Laurence a câştigat concursul din anul 2019 cu piesa „Arcadie”. Concursul din 2020 a fost anulat din cauza pandemiei de COVID-19.

 


Preluat de la: Publika.md