Papa Francisc a lansat un fond pentru sprijinirea celor afectaţi de criza coronavirusului

Papa Francisc a promovat crearea unui fond dotat iniţial cu 1 milion de euro, pentru a-i ajuta pe cei afectaţi de criza economică determinată de pandemia de coronavirus, a informat marţi Sfântul Scaun, citat de EFE, citează agerpres.ro.

Papa i-a scris o scrisoare vicarului general al Romei, cardinalul italian Angelo De Donatis, pentru a lansa un proiect de susţinere a celor mai afectaţi de criza economică provocată de pandemie, se arată în comunicat.

Acest fond va începe cu o tranşă de 1 milion de euro pe care o va gestiona Asociaţia Caritas a diecezei de Roma.

„Un semnal capabil să încurajeze persoanele de bine să facă un gest concret de includere, mai ales faţă de cei care caută consolare, speranţă şi recunoaştere a drepturilor lor”, notează papa Francisc în scrisoare.

Papa vrea să ajute prin această iniţiativă persoanele care au avut cel mai mult de suferit ca urmare a impactului coronavirusului, printre care lucrători cu contracte temporare, personal domestic, micii comercianţi şi cei autonomi.

Toate persoanele aflate în măsură să contribuie la acest fond sunt chemate să ni se alăture, la fel ca instituţiile, potrivit papei.

„Invit instituţiile şi concetăţenii noştri să împartă cu generozitate ceea ce pot să dea în acest moment atât de extraordinar şi plin de nevoi”, scrie papa.

„Mă adresez sufletului bun al tuturor cetăţenilor Romei”, spune Papa Francisc, înainte de a le cere preoţilor să „fie primii care să contribuie la acest fond”.

În Italia epidemia de coronavirus a provocat 33.964 de morţi şi 235.278 de cazuri de la începerea crizei la 21 februarie.


Preluat de la: Publika.md