Marea Britanie, a doua cea mai afectată țară din lume de coronavirus după numărul de morți

Marea Britanie a devenit a doua cea mai afectată țară din lume de pandemia de coronavirus după numărul de morți,  bilanțul local depășind 50.000 de morți, potrivit cifrelor înregistrate de birourile de statistică din Anglia, Scoția, Țara Galilor și Irlanda de Nord, informează BBC, transmite digi24.ro.

La finalul lunii mai, cel puțin 50.413 persoane bolnave de coronavirus care au murit în Marea Britanie au avut pe certificatul de deces cauza morții COVID-19: 45.748 în Anglia și Țara Galilor, 3.911 în Scoția și 754 în Irlanda de Nord.

Astfel, Marea Britanie a devenit a doua cea mai afectață țară din lume după bilanțul morților, ea fiind întrecută doar de SUA, care au raportat peste 111.000 morți.

Aceste date sunt diferite de bilanțul oficial al statului. Departamentul de sănătate și servicii sociale din Marea Britanie a raportat doar 40.680 de morți de coronavirus, acest număr fiind inclus și în numărătoarea Universității Johns Hopking.

Discrepanța este provocată de metoda diferită de numărare. Departamentul de Sănătate înregistrează doar cazurile în care persoane decedată a fost diagnosticată cu COVID-19 înainte de moarte, spre deosebire de cealaltă metodă, care numără și cazurile depistate post-mortem.

Marea Britanie a anunțat 288.834 de cazuri de coronavirus, cel mai ridicat număr din Europa.


Preluat de la: Publika.md