Pandemia de COVID-19 a provocat deja moartea unui milion de oameni la nivel mondial

Pandemia de COVID-19 a provocat deja moartea unui milion de oameni la nivel mondial. Potrivit site-ului de statistică Worldometers, cele mai multe decese au fost înregistrate în America Latină şi Caraibe, urmate de Europa şi America de Nord.

Republica Moldova se numără printre ţările de pe bătrânul continent care au cea mai mare rată a mortalităţii. Săptămâna trecută, Constantin Rîmiş, secretar de stat al ministerului Sănătăţii de la Chişinău, a declarat că la noi sunt 534 de decese la un milion de locuitori. Bilanţul total al celor răpuşi de COVID-19 în ţara noastră a ajuns la 1287. Între timp, tot mai multe ţări din Europa, printre care Franţa, Spania şi Marea Britanie, anunţă că se confruntă cu al doilea val al pandemiei. Autorităţile de la Londra au decis să impună noi restricţii privind evitarea răspândirii bolii. Astfel, angajaţii au reînceput să lucreze de acasă, iar programul de activitate al localurilor a fost redus. Sute de localnici au protestat faţă de aceste restricţii pe care le consideră inutile. Premierul Boris Johnson este însă de altă părere.

„Dacă nu vom acţiona împreună, dacă nu vom fi uniţi şi dacă nu vom lupta împotriva acestui duşman, ştim că vom pierde cu toţii., a declarat Boris Johnson, premierul Marii Britanii.

Între timp, oraşul chinez Wuhan, unde au fost înregistrate primele cazuri de COVID-19, pare că a eradicat pandemia. Acolo oamenii poartă măşti de protecţie zi de zi şi nu au mai fost raportate îmbolnăviri.

„Cred că multe ţări, dar şi locuitorii din Wuhan, nu-şi imaginau că boala se va răspândi în toată lumea. Niciodată nu aş fi crezut că se poate întâmpla aşa ceva.”

Bilanţul mondial al îmbolnăvirilor de COVID-19 e de peste 33 de milioane.


Preluat de la: Publika.md