Interdicția de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei, anulată. Care sunt condițiile

Interdicția de intrare a cetățenilor străini pe teritoriul Ucrainei, introdusă din 28 august până în 28 septembrie, a fost anulată. De azi cetățenii străini, inclusiv concetăţenii noştri, pot intra în țara vecină.

Informația a fost confirmată pentru postul nostru de televiziune de către ofiţerul de presă al ministerului de Externe, Daniel Vodă.   

Pe pagina de Facebook a ambasadei țării noastre în Ucraina sunt postate condiţiile de acces pentru călători: obligativitatea asigurării medicale de călătorie, care acoperă eventualul tratament pentru COVID-19, și testul negativ făcut cu cel mult 48 de ore înainte. În cazul în care cetățenii străini nu prezintă testul, trebuie să se autoizoleze pentru 14 zile la rude sau prieteni, în caz contrar vor fi plasaţi în carantină. 

Mai multe informații pentru cei care intenționează să intre în țara vecină pot fi găsite pe site-ul visitukraine.today.

În cazul unor probleme, cetățenii moldoveni se pot adresa consulatului ambasadei Moldovei la numărul de telefon afișat pe ecran sau prin poșta electronică.

De menţionat că Ucraina e în zona roşie, iar la întoarcerea în ţară, cetăţenii moldoveni trebuie să stea în autoizolare.


Preluat de la: Publika.md