Olarii britanici produc la capacitate maximă cești și farfurii dedicate noului rege, Charles al III-lea

Fabricanţii britanici de ceramică continuă o tradiţie veche de câteva secole şi produc zeci de mii de căni, farfurii şi ceainice omagiale pentru a marca apropiata ceremonie de încoronare a regelui Charles al III-lea. 

Angajaţii de la fabrica de ceramică Emma Bridgewater, cu sediul în Stoke-on-Trent, un oraş din centrul Angliei faimos pentru porţelanurile sale, lucrează deja la capacitate maximă pentru a confecţiona obiecte lucrate manual şi decorate special pentru această ocazie, transmite alephnews.ro. 

Suntem foarte entuziasmaţi, am programat peste 100.000 de unităţi. Cererea a fost excepţională”, a declarat pentru Reuters Steve Beeston, directorul de producţie. 

Peste 1.500 de căni de jumătate de halbă cu noul rege Charles al III-lea au fost cumpărate în prima zi de vânzare, devenind produsul situat pe locul al doilea în lista celor mai bine vândute obiecte ale acestei companii care operează de mai bine de 30 de ani.

Tradiţia producerii unor obiecte ceramice pentru a marca ocazii regale notabile cum ar fi naşteri, căsătorii şi aniversări datează de sute de ani, din vremea lui Charles al II-lea.


Preluat de la: Publika.md