O nouă metodă de plată a călătoriei în transportul public municipal. E o premieră pentru țara noastră (FOTO)

Plătești călătoria cu troleibuzul sau autobuzul cu telefonul mobil. Și nu folosind aplicația cardului bancar, dar prin intermediul operatorului de telefonie mobilă. Deocamdată, această metodă de plată a călătoriilor, poate fi aplicată în rutele de troleibuze nr. 8 și 10 și în autobuzele de pe linia 2 și 26. 

În aceste unități de transport sunt plasate câte 8 stickere cu coduri QR și informația despre procesul de plată. Astfel, călătorul trebuie să scaneze acel QR cod pentru a genera un SMS, să expedieze mesajul pre-completat ca să poată primi biletul de călătorie tot prin sms, pe care, ulterior, îl va prezenta taxatorului. 

Alternativ, SMS-ul poate fi completat manual prin includerea în conținutul mesajului a numărului de bord a troleibuzului, număr din 4 cifre, și a destinatarului – numărul scurt 4000.

Potrivit Municipalității, această metodă de plată are drept scop simplificarea și accelerarea procesului de achitare a călătoriilor pentru transportul public, eliminând necesitatea tranzacțiilor cu numerar. 


Preluat de la: Publika.md