41 de crame moldovești, participante la cea mai importantă expoziție de vinuri din lume

Vinuri de la 41 de crame vor forma standul Wine of Moldova la prestigioasa expoziție Prowein, un număr record. Evenimentul se va desfășura în perioada 19-21 martie, în orașul german Dusseldorf. Standul național, de 200 de metri pătrați, va purta simbolul național ”Wine of Moldova” și va fi o platformă pentru întrevederi de afaceri, prezentări ale progreselor remarcabile ale industriei, dar și degustări și inițieri de parteneriate.

Vinificatorii moldoveni vor fi susținuți la eveniment de secretarul de stat al Ministerului Agriculturii și Industriei Vinului, Sergiu Gherciu, Excelența Sa, ambasadorul Republicii Moldova în Germania, Aureliu Ciocoi, precum și reprezentanții Oficiului Național al Viei și Vinului (ONVV) și Proiectului de Competitivitate și Reziliență Rurală al USAID.

„Bandul Wine of Moldova a devenit un adevărat simbol al mândriei naționale, un punct de atracție turistică și un element de coeziune socială”, a subliniat Diana Lazăr, directorul industriei vitivinicole și a turismului, Proiectul de Competitivitate și Reziliență Rurală al USAID Moldova.

Wine of Moldova a fost lansat, în decembrie 2013, în rezultatul unei ample reforme structurale a industriei vitivinicole axată pe calitate și valoare adăugată, și orientată spre modernizare și dezvoltare în conformitate cu standardele Uniunii Europene. Reforma vitivinicolă, precum și ultimii zece ani de progres s-au realizat cu sprijinul partenerului strategic al industriei vitivinicole, Agenția SUA pentru Dezvoltare Internațională.

Republica Moldova este al 20-lea cel mai mare exportator de vin din lume, vinurile sale fiind exportate în aproximativ 70 de țări din întreaga lume.


Preluat de la: Publika.md