Oficialii australieni vor distrugerea habitatului ursuleților koala pentru extinderea unei cariere de piatră

Peste 50 de hectare din habitatul ursuleților koala din orașul Port Stephens vor fi eliminate după ce ministrul federal al Mediului, Sussan Ley, a aprobat extinderea unei cariere de piatră, scrie digi24.

Ley a declarat că, în urma evaluării făcute de ministerul pe care îl conduce, s-a constatat că dezvoltarea carierei „nu ar afecta habitatul critic al koalei”. Conservatorii locali consideră, însă, că această decizie este „sfâșietoare”, mai ales după cea mai gravă catastrofă a statului din vara trecută. 

Ministrul Mediului și-a motivat decizia, explicând că „doar unul sau doi koala” mai erau prezenți în zona de construcție propusă. „Aceasta nu este o regiune în care incendiile de vegetație au afectat populațiile locale de koala și, după ce am analizat recomandările specialiștilor, am aprobat propunerea”. Ley a mai adăugat că dezvoltatorul este obligat, în urma aprobării proiectului, să creeze un nou habitat pentru koala.

Chris Gambian, directorul Consiliului pentru Conservarea Naturii din New South Wales, a declarat că nicio acțiune de replantare a copacilor sau relocare a populației de koala „nu va compensa pierderea acelui habitat critic”.


Preluat de la: Publika.md