Igor Dodon nu a venit la dezbaterile organizate de Maia Sandu

 

Candidatul independent la alegerile prezidențiale, Igor Dodon, nu a acceptat invitația contracandidatului său, Maia Sandu de a participa la dezbateri electorale.

”Faptul că nu vine, demonstrează că este un laș. Un om care a fost în funcție publică patru ani, ar trebui să aibă ce le spune cetățenilor. Igor Dodon nu are ce să le spună cetățenilor, de asta nu vine”, le-a declarat Maia Sandu jurnaliștilor.

Sandu a menționat că nu e pentru prima dată când Igor Dodon nu dă curs invitațiilor de a participa la dezbateri. Potrivit liderului PAS, Igor Dodon ignoră și întâlnirile cu alegătorii și se duce doar acolo, unde ”cetățenii sunt aduși organizat, unde oamenii sunt selectați, speriați și cărora li se dă ordin să nu pună întrebări incomode”.

Maia Sandu a dat citire întrebărilor, care ar fi vrut să i le adreseze lui Igor Dodon, dacă ar fi venit la dezbateri. ”L-aș fi întrebat de ce nu a făcut nicio vizită în țările, de unde vin investiții serioase în Republica Moldova”, a spus Sandu, menționând Italia, România, Marea Britanie, Polonia, Franța și SUA

”Cum se întâmplă că un președinte în patru ani nu și-a făcut timp nici pentru o vizită oficială în țări care sunt parteneri comerciali? (…) Ce a făcut atunci când mai multe întreprinderi din sectorul privat erau atacate de criminali, când erau sufocate de controale abuzive și să-l întreb cum au crescut prețurile și dacă înțelege ce înseamnă prețuri mai pentru oameni săraci”, a mai punctat candidatul PAS la prezidențiale Maia Sandu. Ea a menționat că la aceste întrebări nu a găsit răspuns în raportul efectuat din bani publici și prezentat azi de consilierii lui Igor Dodon.

 


Preluat de la: Publika.md