Observatorii și jurnaliștii străini, acreditați pentru alegerile prezidențiale, vor putea intra în Moldova fără restricții

Intrarea pe teritoriul Republicii Moldova a observatorilor internaționali pentru monitorizarea alegerilor prezidențiale, chiar dacă aceștia vin din țările clasificate ca zonă roșie, este permisă, fără obligația de a sta în autoizolare. O decizie în acest sens a fost aprobată, luni 7 septembrie, de către Comisia Națională Extraordinară de Sănătate Publică.

Restricțiile au fost scoase și pentru reprezentanții organizațiilor internaționale, cei ai guvernelor statelor străine, precum și pentru reprezentanții organizațiilor neguvernamentale din străinătate, experții internaționali din domeniul electoral și acreditați de către Comisia Electorală Centrală.

Vor putea intra fără impedimente și jurnaliștii străini, acreditați în calitate de corespondenți permanenți în Republica Moldova de către Ministerul Afacerilor Externe și Integrării Europene.

În același timp, toate persoanele din categoriile menționate nu vor fi obligate să respecte regimul de autoizolare de 14 zile, cu condiția că nu prezintă stare febrilă sau semne clinice ale infecției. 

 

 


Preluat de la: Publika.md