Se vrea președinte! Violeta Ivanov a depus actele la CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă

La o zi după ce a fost desemnată candidatul Partidului „ȘOR” la funcția de președinte, Violeta Ivanov a depus la Comisia Electorală Centrală actele pentru înregistrarea grupului de inițiativă care va colecta semnături în favoarea ei. Deputatul a declarat că în acest proces prioritatea echipei sale va fi asigurarea sănătății fiecărui cetăţenilor.

„I-am rugat foarte mult și o să discutăm și pe viitor, le-am spus că prioritatea numărul unu nu sunt semnăturile în susținerea mea, dar este sănătatea dumnealor personală și a celor de al care solicită semnăturile. Noi ne dorim o Moldovă curată, o Moldovă frumoasă, o Moldovă dezvoltată.”, a declarat Violeta Ivanov.

A depus repetat actele La CEC pentru înregistrarea grupului de inițiativă și independentul Ion Costaș. Asta după ce, anterior, instituția i-a refuzat cererea pe motiv că nu a respectat toate procedurile legale. Şi candidatul independent Constantin Oboroc și-a înregistrat grupul de inițiativă.

CEC are la dispoziție trei zile pentru înregistrarea grupului de inițiativă.

Până în prezent, CEC a înregistrat șapte grupuri de inițiativă ale pretendenţilor pentru fotoliu prezidenţial. Este vorba despre echipa lui Tudor Deliu, cea a candidatului desemnat de PLDM, a lui Renato Usatîi de la formaţiunea „Partidul Nostru”.

Cereri au fost depuse şi din partea grupului lui Andrei Năstase de la Platforma „DA, al Maiei Sandu, candidat desemnat de PAS, al lui Andrian Candu de la PRO Moldova, al lui Octavian Ţîcu de la Partidul PUN, precum şi a grupului de inițiativă în susținerea lui Dorin Chirtoacă, desemnat de Blocul electoral „UNIREA”.

CITEȘTE ȘI: Alți trei pretendenți la funcția de președinte au depus actele la CEC


Preluat de la: Publika.md

 Fără categorie