O tăbliţă de piatră din timpul dinastiei Ming, descoperită lângă o secţiune din Marele Zid Chinezesc

O tăbliţă de piatră datând din timpul domniei împăratului Wanli din dinastia Ming (1368-1644) a fost descoperită lângă o secţiune din Marele Zid Chinezesc din Beijing, informează miercuri agenţia Xinhua, citat de agerpres.ro.

Tăbliţa are 55 centimetri lungime, 35 centimetri lăţime şi o grosime de 10 centimetri şi cântăreşte circa 50 de kilograme.

A fost găsită de un responsabil în timpul unei patrule de-a lungul secţiunii Xidalou a Marelui Zid Chinezesc din districtul Huairou din Beijing.

Shang Heng de la Institutul pentru Patrimoniu Cultural din Beijing este de părere că inscripţiile de pe tăbliţă conţin un rezumat al construcţiei unei părţi a secţiunii Huairou a Marelui Zid Chinezesc.

Începând din mai 2019 au fost recrutaţi responsabili care lucrează cu normă întreagă pentru protejarea secţiunii Huairou a zidului. În timpul patrulelor acestora au fost găsite unsprezece relicve culturale, răspândite lângă Marele Zid Chinezesc, printre acestea numărându-se tăbliţe de piatră.

Aceşti „protectori” sunt responsabili cu adunarea gunoaielor şi împiedicarea încercărilor turiştilor de a escalada zone periculoase ale zidului.


Preluat de la: Publika.md