"Donează sânge pentru o lume sănătoasă". Mai multe puncte de colectare a sângelui, instalate în Capitală

„Donează sânge pentru o lume sănătoasă”. În perioada 10-25 iunie, în municipiului Chişinău vor fi organizate mai multe puncte de colectare a sângelui.

Recrutarea donatorilor de sânge şi componente sangvine va fi realizată de către instituțiile de asistență medicală primară.

Asociațiile medicale teritoriale din municipiul Chișinău vor organiza câte patru locuri de donare în fiecare sector al Capitalei, cu organizarea programului de activitate de şase ore şi un flux de 20 de donatori pe oră.

Potrivit unui comunicat emis de Primăria Capitalei, donarea de sânge în cadrul punctelor mobile va fi organizată în localuri ce dețin spațiu și suprafață suficientă pentru condițiile de activitate a echipei mobile, corespunzător numărului de donatori programați, iar procesul de examinare medicală şi de laborator va fi organizat prin asigurarea unui grad sporit de vigilență, în corespundere cu recomandările și prevederile actelor normative în vigoare, inclusiv celor specifice pentru perioada cu risc sporit de infectare cu noul coronavirus.

La intrarea în punctele de colectare a sângelui, va fi organizat triajul donatorilor prin termometrie și identificarea prezenței semnelor clinice vizibile a bolilor respiratorii acute. Totodată, accesul la punctul de colectare va fi admis numai cu măști de protecţie. De asemenea, în spațiile de așteptare se va asigura respectarea distanței sociale de 1m.

 


Preluat de la: Publika.md