Doliu în presa din Moldova. Au murit doi titani ai presei locale

Doliu în mass-media! Doi titani ai presei locale din ţara noastră au plecat la cele veşnice. Este vorba despre Gheorghe Motricală, directorul ziarului „Est-Curier”, distribuit în raioanele Criuleni și Dubăsari, şi Nicolae Sanduleac, care mai bine de 20 de ani a condus redacţia ziarului „Unghiul” din municipiul Ungheni.   

Gheorghe Motricală a decedat la vârsta de 54 de ani. El a fost director şi redactor-şef al ziarului „Est-Curier”, pe care l-a fondat acum 23 de ani. Gheorghe Motricală a fost şi unul dintre fondatorii Asociației Presei Independente, precum și membru al Consiliului de Administrare al API. 

 Redacţia „Est-Curier” a publicat un necrolog pe site-ul publicaţiei, în care se scrie că Gheorghe Motricală a fost un profesionist, un coleg cumpătat şi prietenos, precum şi un soţ şi un tată exemplar. Gheorghe Motricală a absolvit Facultatea de Jurnalism şi Ştiinţe ale Comunicării de la USM.   

Tot în aceste zile, presa din ţara noastră a mai pierdut un jurnalist desăvârşit. Este vorba despre Nicolae Sanduleac, care a plecat din viaţă la vârsta de 68 de ani. Sanduleac este unul dintre fondatorii ziarului ”Unghiul” din municipiul Ungheni, publicaţie pe care a condus-o din 1997 până în 2019. 

Într-un necrolog, Asociaţia Presei Independente scrie că Nicolae Sanduleac a fost unul dintre cei mai buni manageri de presă din ţară, iar sub conducerea sa, ziarul ”Unghiul” a devenit lider de piață, având cel mai mare tiraj din presa locală. 


Preluat de la: Publika.md