O pisică uriașă, de peste 18 kilograme, care își căuta pe Facebook un nou stăpân, a fost adoptată

Patches, o pisică uriașă, de peste 18 kilograme, a fost adoptată, a anunțat adăpostul de animale din Virginia, SUA, care o avea în grijă. Felina fusese lăsată la adăpost de foștii stăpâni, care au recunoscut că sunt depășiți de situație și se tem pentru soarta ei.

Pisica albă, cu pete gri și coadă cenușie, își căuta un nou proprietar care să o ajute să țină dieta specială recomandată de veterinar, prin care să ajungă la o greutate sănătoasă. Adăpostul Richmond Animal Care and Control a postat un mesaj cu dorința ei pe o rețea socială, care s-a viralizat rapid, potrivit CBS News, citează digi24.ro.

Deși este cu adevărat uriașă, Patches, descrisă în anunț drept „lacomă”, nu este cea mai grasă pisică din istorie. Potrivit Guinness World Records, cea mai mare pisică știută a fost Himmy, care în 1986 ajunsese la aproape 21 de kilograme și nici nu se mai putea deplasa.

Guinness World Records nu mai acordă reconoaștere pentru această categorie, pentru a nu-i încuraja pe proprietari să-și hrănească excesiv animalele. Cu toate că este foarte complicat de stabilit o greutate sănătoasă pentru pisici, pentru că mărimea lor diferă foarte mult în funcție de rasă, veterinarii spun că o felină are greutate normală dacă i se simt coastele la palpare și dacă abdomenul nu este rotund.

În cazul lui Patches, care este o pisică de rasă comună, o greutate normală ar fi situată în jurul valorii de 4 kilograme.

Adăpostul a postat o fotografie cu Patches și cu noua stăpână care o ține cu greu în brațe.


Preluat de la: Publika.md