Averea lui Elon Musk a scăzut cu aproape 13 miliarde de dolari

Elon Musk a pierdut vineri aproximativ 12,6 miliarde de dolari din averea sa netă – cel mai mare declin de până acum, în acest an, potrivit Business Insider, care citează indicele miliardarilor realizat de Bloomberg.

Elon Musk este în continuare a doua cea mai bogată persoană din lume, cu o avere care se ridică la 163,9 miliarde de dolari. Cel mai bogat om din lume este președintele și directorul general al conglomeratului francez LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton, Bernard Arnault, care a adunat o avere de 211 miliarde de dolari.

Scăderea averii nete a lui Elon Musk vine în contextul unei săptămâni marcate de evenimente. Joi, 20 aprilie, compania SpaceX fondată de Elon Musk şi-a lansat în premieră vehiculul spaţial Starship, cea mai mare și mai puternică rachetă construită vreodată, notează libertatea.ro.

Însă, la mai puţin de patru minute de zbor, racheta a explodat, după ce treapta superioară nu a reuşit să se separe de treapta inferioară.

Situația companiei Tesla a avut însă cel mai puternic impact asupra averii nete a lui Musk, notează Insider. Prețul acțiunilor Tesla a scăzut puternic joi, după ce producătorul de vehicule electrice a înregistrat o scădere de 24% a profitului în ritm anual, până la 2,5 miliarde de dolari, în parte, din cauza reducerilor agresive de prețuri din ultima perioadă. Prețul acțiunilor Tesla pe bursă, joi, la închiderea acesteia, scăzuse cu 9,8%, ajungând la 162,99 dolari.

Bloomberg a calculat valoarea netă a lui Musk dintr-o participație de 13% în Tesla, companie care este cotată la bursă, o participație de 42% în SpaceX, companie cu acționariat restrâns, și o cotă de 79% în Twitter, companie pe care a cumpărat-o în octombrie 2022 cu 44 de miliarde de dolari.
Musk este directorul general al tuturor celor trei companii.


Preluat de la: Publika.md