Muzeul Aerului și Spațiului din Washington s-a redeschis. Cum arată după renovarea de 1 miliard de dolari

În Washington s-a redeschis una dintre atracțiile turistice populare: un muzeu dedicat aviației. Renovarea a costat un miliard de dolari, dar vizitatorii pot admira exponatele gratis.

Muzeul Naţional al Aerului și Spațiului, al Institutului Smithsonian, a fost inaugurat în anii ’70 şi are cea mai mare colecţie de aeronave din lume. Acum poate fi fi nou admirată, după o renovare majoră a clădirii.

Chris Browne, directorul muzeului: „Am deschis opt galerii, toate noi. Muzeul a fost închis din martie, anul trecut.”

Printre noile atracții ale muzeului se află una dintre navele din serialul Star Trek. Totodată, poate fi văzut și celebrul modul folosit în cadrul misiuni Apollo 11, cu care americanii au ajuns pe Lună. Colecția include inclusiv costumul purtat atunci de astronautul Neil Armstrong.

Chris Browne, directorul muzeului: „Când a fost deschis pentru prima dată, în 1976, muzeul a devenit imediat popular în rândul vizitatorilor americani și străini. De atunci i-au trecut pragul peste 350 de milioane de persoane.”

Proiectul de renovare va fi gata în 2025. Acum a fost redeschisă doar prima jumătate a muzeului – suficient cât să atragă din nou numeroși turiști, de toate vârstele.

Vizitatorii pot experimenta o călătorie într-un simulator de zbor, au ocazia să facă tot felul de experimente, ori pot viziona mii de proiecții video și fotografii, care ilustrează istoria aviaţiei. Muzeul este deschis zilnic și intrarea este gratuită, dar trebuie făcută înainte o rezervare online.


Preluat de la: Publika.md