Destinaţie turistică preferată de moldoveni, lovită de inundaţii severe

Furtunile care s-au abătut asupra insulei greceşti Creta în acest weekend au provocat pagube enorme, potrivit guvernului de la Atena. O destinație care cu doar câteva săptămâni era în topul locurilor de vacanță inclusiv ale moldovenilor, este acum mistuită de ape. Cel puţin două persoane au murit în satul Agia Pelagia, din Heraklion, care a fost cea mai afectată regiune. 

Furtunile puternice care au lovit insula vineri și sâmbătă au dus la inundații severe, viiturile s-au revărsat pe drumuri și au dus la închiderea aeroportului Heraklion. Sute de mașini au fost răsturnate, bărci de pescuit au fost scufundate și numeroase case – inundate.

Presa locală a raportat pagube importante în satele de la malul mării, unde străzile s-au transformat în râuri care au luat tot ce au găsit în cale. Rezidenţii ale căror locuinţe sau afaceri au fost avariate vor primi sprijin de urgenţă în valoare de 6.000 de euro. Şcolile au rămas închise luni. Salvatorii depun eforturi colosale pentru a curăța străzile, însă, potrivit meteorologilor, Creta ar putea fi lovită de un nou val de inundații.


Preluat de la: Publika.md