Ministrul german de finanțe: Economia Germaniei este "un om obosit"

„Germania nu este un om bolnav”, a spus Christian Lindner la un panel organizat la Forumul de la Davos, potrivit Reuters, prelaută de Agerpres. În schimb, afirmă el, Germania este asemenea unui „om obosit”, după mai mulţi ani de criză, iar prognozele referitoare la un ritm redus de creştere sînt, cel mai probabil, un semnal de alarmă. Germania are nevoie acum de „o cană bună de cafea, adică de reforme structurale”, a mai spus Lindner.

La un panel dedicat perspectivelor economiei mondiale, ministrul german al Finanţelor a estimat că anul 2023 a fost „un semnal de alarmă”, adăugînd că printre provocări se numără creşterea Inteligenţei Artificiale şi ameninţarea fragmentării economiei globale. Economia germană, cea mai mare din zona euro, s-a contractat cu 0,3% anul trecut, pe fondul unei inflaţii persistente, al preţurilor mari la energie şi cererii externe slabe.

Într-un interviu acordat joi pentru Reuters, Christian Lindner a spus că se aşteaptă la un ritm de creştere mai mare pe termen mediu în Germania. Cu toate acestea, analiştii sînt de părere că factorii care au frînat recent avansul economiei germane vor persista şi în primele luni din 2024 iar, în unele cazuri, ar putea avea chiar un impact mai puternic.


Preluat de la: Noi.md